Dario Hajrić

O sistemu i lomu

gear

“Sistem i lom” nastao je iz poriva da se stihiji bahatosti, konformizma, licemerja i gole sile koja se već dugo valja ovim društvom suprotstavi argumentovana kritika. Svrha “Sistema i loma” nije da podilazi javnom ukusu i da bude dopadljiv, već da bude mesto na kom ću objavljivati tekstove kakve bih voleo da čitam. Za tebe može da bude ono što od njega napraviš: podsticaj za jačanje kritičkog stava, izazov na konstruktivnu polemiku ili prst u malograđansko oko.

Neću te potcenjivati crtajući ti stvari i zadržavajući se u teorijskom plićaku ako je potrebno zagaziti u ozbiljnu terminologiju. Neću se ustezati da pred tebe postavim ozbiljne teme i posvetim im mnogo prostora. Podrazumevaću da shvataš cinizam i da si u stanju da ga svariš. Kao što kaže Viktor Ivančić: „Ispravno podešena politička satira izaziva nelagodu, a ne bezbrižan smijeh. Ona bi u većoj mjeri trebala razgibati stomak nego čeljusti.“

Ako ti se bilo šta od napisanog ne dopada ili te vređa, slobodno potraži manje stresno štivo. Ako negde preneseš tekst, navedi izvor.

Čitaj.

Misli.

Iz toga proističu dela.

Advertisements

Evo šta ja mislim...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s